دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

هدف عربستان از حمله به یمن با بیش از ۲۵۰ هزار کشته چیست؟

جنگ عربستان علیه یمن، اقدامی برای تضعیف یمن به عنوان همسایه جنوبی است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۲ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 06
کد خبر: ۱۰۸۴۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، جنگ عربستان علیه یمن که ۲۵۰ هزار کشته و میلیارد‌ها دلار خسارت اقتصادی به این کشور وارد کرده، سبب شده است سازمان ملل از این بحران به عنوان بدترین بحران بشردوستانه ساخته دست انسان یاد کند.

موضوع جنگ عربستان علیه یمن دستمایه یادداشتی در «فارین پالیسی» قرار گرفته است.

به زعم نویسنده یادداشت، جنگ ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان علیه یمن در سال ۲۰۱۵ جدیدترین مورد تلاش‌های طولانی عربستان برای کنترل و تحت سلطه درآوردن اقتصاد و تشکیلات سیاسی یمن است.

عربستان در بیش از سه دهه گذشته، کارزار اقتصادی برای سرکوب همسایه جنوبی خود در تلاش برای جلوگیری از ظهور آن به عنوان رقیب منطقه‌ای به راه انداخته است.

اخیرا نیز عربستان اقدام به لغو ویزای کار ده‌ها هزار کارگر مهاجر یمنی و بازگشت آن‌ها به کشور جنگ زده شان کرده است.

این یادداشت در ادامه، تصمیم «ریاض» برای اخراج کارگران یمنی را بخشی از الگوی دیرینه می‌داند که از زمان ایجاد دولت مدرن سعودی در دهه ۱۹۳۰، یمن واحد را تهدیدی برای سلطنت خود می‌دید.

پیشتر نیز عربستان، تلاش‌هایی برای دامن زدن به اختلاف‌های داخلی و تضعیف اقتصاد یمن در قالب کنار گذاشتن یمن از شورای همکاری نفت خیز خلیج فارس و تعمیق ناآرامی‌های سیاسی و بحران حاکمیتی منجر به چند پاره شدن یمن کرده است.


یادداشت در ادامه تاکید دارد که تلاش‌های چند دهه‌ای عربستان برای ممانعت از توسعه یمن یا ایجاد دولتی ضعیف در این کشور با اهداف امنیتی مفید نبوده و تنها به درگیری نظامی پر هزینه‌ای منجر شده که بی ثباتی منطقه‌ای را به دنبال داشته است.

فارین پالیسی در بخش دیگری نوشت که اگرچه عربستان با تلاش‌های قبلی یمن برای پیوستن به شورای همکاری خلیج فارس مخالفت کرده، اما جنگ اخیر عربستان علیه یمن محاسبات منطقه‌ای را تغییر داده است.

عربستان با وجود هزینه ۱۰۰ میلیارد دلاری در جنگ علیه یمن شاهد مخاطرات امنیتی بیشتری در مرز‌های جنوبی خود در قیاس با ۶ سال پیش است./میزان

ارسال نظر
آخرین اخبار